Latest Buzz

KNS Architects Interactive Space for DLH’s Corporate Office

For DLH in Mumbai, KNS Architects creates a productive, active, and lively office.

For DLH in Mumbai, KNS Architects creates a productive, active, and lively office.

The DLH Corporate office, designed by KNS Architects, is a new trend-setter in this era of newage offices created to increase productivity and foster a healthy work atmosphere.

The same facility had previously been created by KNS Architects in 2005, back when the client’s business was still relatively young and had just recently entered the development and construction vertical. Then, this 10,000 square foot area was designed as a contemporary, light-filled, open office environment, demonstrating competence, strength to deliver, and prompt project completion. After 15 years, the same area had to be redefined. Today, the business is established and engaged in various development projects, including opulent residential homes, hospitality endeavours, and more.

Explaining the design concept Ar. Neemesh Shah, said, “We treated it as a blank canvas and perceived it with a fresh style to define its current status. Instead of the earlier open style, our main goal was to create a room with plenty of designated zones, warmth, a dash of glitz, and opulent comfort.

The office space was designed like a luxurious residence, redefining the look of an office space which would emanate a feeling of home at work. The key aspects considered by the design team were striking the right balance between the colour palette, the materials, the lighting, the soft furnishing and emphasizing the form in the right places.

The clear glass doors at the entrance, which are framed in dazzling golden metal sheets, express both elegance and transparency. The transition from the lobby into the reception is defined by a dark brown, marble Armani Bronze at the door, flowing through the waiting area and accented with large brass inlays, and a complementary fluid ceiling. This clarifies the workspace was designed to resemble a luxurious home, redefining the look of an office area that would make one feel at home while working. Finding the perfect harmony between the colour palette, the materials, the lighting, and the soft furnishings, and accentuating the shape where it belonged was a key goal for the design team. the feeling of entering the space.

With its copper-finished PU lacquer and organic fluid design, the reception table evokes elegance with a contemporary twist. It also complements the entrance ceiling. A lovely console with a leafy brassfinished chandelier contributing to the desired glitz divides the waiting area into two seated areas. To contribute to the tenderness and warmth of the room, peach-toned colours were purposefully chosen.

The main office and the reception are separated by another twin door with a similar finish, largely for security and to create a sense of suspense while waiting.

The semi-enclosed staff area and the sizable board room are located on either side of a linear passageway that is finished with a wenge finished wooden floor as you move from the reception through these doors.

Opting for tones like browns and mushroom adds to the warmth and creates an atmosphere of working. Moving further the passage opens up to a massive square, giving a feeling of a courtyard with light filtering through the skylight in the ceiling. This space is kept very open, and uncluttered, and key areas are complemented with art, artefacts and shimmering consoles.

Architects

The courtyard leads to the various cabins for business development, a lounge, the director’s cabin and the chairman’s chamber.

The white sofas in the lounge are carefully chosen to both attract attention and serve as a comfortable place to rest, giving it an air of elegance and cosiness. The walls are covered in shimmering peach wallpaper.

The director and the business development cabins follow a similar design language as the rest of the office. Again, the furniture of the director’s cabin is from a well-known Italian brand Giorgetti.

The chairman’s large cabin is 2,000 square feet in size, giving off the impression that it is in the sky. The city skyline is reflected in the large glazing on two sides of the cabin. The zones are established, and they do not intersect. The chairman’s spacious cabin is 2,000 square feet in size and appears to be floating in the sky thanks to its enormous glazing, which is reflective of the city skyline on two sides. Each zone has a distinct perimeter, and none of them crosses over or affects one another. A formal main table, a lounge, and a private conference room make up the four zones.

Well-curated furniture from Italian brands and bespoke pieces for the respective zones. A collage of completed projects by the developer is composed on one wall with leather panels with brass inlays on the other.

The hard work and creative execution have lent this office an aesthetic and lively feel.

This clarifies the workspace was designed to resemble a luxurious home, redefining the look of an office area that would make one feel at home while working. Finding the perfect harmony between the colour palette, the materials, the lighting, and the soft furnishings, and accentuating the shape where it belonged was a key goal for the design team. the feeling of entering the space.

With its copper-finished PU lacquer and organic fluid design, the reception table evokes elegance with a contemporary twist. It also complements the entrance ceiling. A lovely console with a leafy brass-finished chandelier contributing to the desired glitz divides the waiting area into two seated areas. To contribute to the tenderness and warmth of the room, peach-toned colours were purposefully chosen.

The main office and the reception are separated by another twin door with a similar finish, largely for security and to create a sense of suspense while waiting.

The semi-enclosed staff area and the sizable board room are located on either side of a linear passageway that is finished with a wenge finished wooden floor as you move from the reception through these doors.

Opting for tones like browns and mushroom adds to the warmth and creates an atmosphere of working. Moving further the passage opens up to a massive square, giving a feeling of a courtyard with light filtering through the skylight in the ceiling. This space is kept very open, and uncluttered, and key areas are complemented with art, artefacts and shimmering consoles. The courtyard leads to the various cabins for business development, a lounge, the director’s cabin and the chairman’s chamber.

The white sofas in the lounge are carefully chosen to both attract attention and serve as a comfortable place to rest, giving it an air of elegance and cosiness. The walls are covered in shimmering peach wallpaper.

The director and the business development cabins follow a similar design language as the rest of the office. Again, the furniture of the director’s cabin is from a well-known Italian brand Giorgetti.

The chairman’s large cabin is 2,000 square feet in size, giving off the impression that it is in the sky. The city skyline is reflected in the large glazing on two sides of the cabin. The zones are established, and they do not intersect. The chairman’s spacious cabin is 2,000 square feet in size and appears to be floating in the sky thanks to its enormous glazing, which is reflective of the city skyline on two sides. Each zone has a distinct perimeter, and none of them crosses over or affects one another. A formal main table, a lounge, and a private conference room make up the four zones.

Well-curated furniture from Italian brands and bespoke pieces for the respective zones. A collage of completed projects by the developer is composed on one wall with leather panels with brass inlays on the other.

The hard work and creative execution have lent this office an aesthetic and lively feel.

Related articles

Corporatedge Bangalore_IAAD_© Noughts and Crosses LLP (6)
Corporate office interiors are undergoing massive changes along with transforming job roles. The conventional sombre colour scheme and formal seating arrangements are passe, and are making way for something new.